3d animaties

3d animaties

Een complex idee voor het voetlicht brengen kan soms flink lastig zijn. Je wilt bijvoorbeeld uitleggen hoe iets gebouwd is, of waarom de techniek van een bepaald product zo prettig en goed werkt. Soms werkt dat beter aan de hand van beelden. Wanneer je zichtbaar maakt wat jij bedoelt, wordt jouw idee gemakkelijker en sneller begrepen dan wanneer je dit probeert te vertellen. Je kunt daarbij ook gebruik maken van 3d animaties.

 

Wat zijn 3d animaties

3d animaties zijn eigenlijk digitale beeldtechnieken. Voor het maken van deze animaties wordt gebruik gemaakt van 3d-computergraphics. Dit in tegenstelling tot 2d animaties, zoals je dat vaak in bijvoorbeeld tekenfilms ziet. Bij 3d worden geometrische vormen dynamisch ingezet. Het gaat daarbij dus niet alleen om bewegende vormen, maar om vormen die zich dynamisch bewegen. Dit lijkt erg op ‘echte’ beweging, hoewel je nog heel duidelijk kunt zien dat het kunstmatig is. Bij animaties wordt aan de hand van bewegende objecten die zich gedragen als natuurlijke objecten een story gebouwd. Dit hoeven niet altijd mensen of dieren te zijn. Het kunnen ook muren, waterstromen, of vliegtuigen zijn. Alles is eigenlijk mogelijk!

Het inzetten van 3d animaties

Dat betekent ook dat deze animaties op veel verschillende manieren kunnen worden ingezet. Denk bijvoorbeeld aan instructievideo’s. In een 3d animatie kan jou volledig worden voorgedaan hoe een product in elkaar gezet moet worden. Zo hoef je nooit meer te klooien met die irritante gebruiksaanwijzingen die nét niet goed weergeven wat je moet doen. Ook kan zo’n animatie visueel maken hoe iets eruit komt te zien. Dat kan praktisch zijn als je bijvoorbeeld wilt verbouwen en wilt weten wat het resultaat precies zou zijn. Ook voor reclamedoeleinden kunnen 3d animaties een belangrijke rol spelen. Zo kun je een dynamisch logo laten ontwerpen dat jouw bedrijf nog beter uit de verf doet komen. Of een 3d filmpje dat waarin je niet alleen uitlegt wat jouw bedrijf te bieden heeft, maar waarin dat tegelijkertijd gevisualiseerd wordt.

Op maat

Omdat 3d animaties tegenwoordig steeds meer gebruikt worden voor verschillende doeleinden, kun je gemakkelijk jouw op maat gemaakte 3d animatie bestellen bij bedrijven die hierin gespecialiseerd zijn. Stel je bijvoorbeeld voor dat jouw geplande verbouwing precies op schaal kan worden weergegeven in een animatie. Of dat je een bij een cursus gebruik kunt maken van een gevisualiseerde uitleg van een bepaalde handeling. Je kunt het zo gek niet bedenken of er is een filmpje van te maken. Super handig, toch!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *