Hoog laag bed kopen in IJmuiden

Hoog laag bed kopen in IJmuiden

Een hoog laag bed kopen moet je niet zonder informatie doen. Er zijn verschillende varianten van hoog laag bedden op de markt. Het is de bedoeling dat het bed voor de persoon in kwestie wel goed is met betrekking tot de maat van het bed en comfort. Er zijn verschillende aanbieders van hoog laag bedden. Voor een hoog laag bed kopen IJmuiden zijn er genoeg mogelijkheden.

Wat is een hoog laag bed?

Een hoog laag bed zegt het eigenlijk al. Dit bed is gemakkelijk verstelbaar in hoogte. Het is ideaal voor mensen die moeite hebben om in een normaal bed te komen of er juist weer uit te komen. Naast dat het voor de persoon zelf heel handig is dat het bed in hoogte verstelbaar is, is dit ook een groot voordeel voor bijvoorbeeld de zorgmedewerkers die helpen.

Maar naast dat het bed verstelbaar is in hoogte, hebben hoog laag bedden ook verschillende compartimenten in de latten bodem. Dit is handig zodat bijvoorbeeld alleen het hoofdeinde wat omhoog gezet kan worden waardoor de persoon in het bed in een zithouding kan komen. Of het voeteneind die verstelbaar is waardoor de voeten hoger kunnen liggen dan het lichaam wat bij sommige klachten goed is en voor bijvoorbeeld een goede bloedstuwing.

Voor wie is een hoog laag bed?

Een hoog laag bed kan gebruikt worden door verschillende doelgroepen. Een goed voorbeeld zijn ouderen, door het verminderde bewegen hebben zij juist de functie van de bloedstuwing nodig en dus is een verstelbaar bed een geschikte oplossing. Verder zijn er vaak balans problemen waardoor het in bed gaan en uit bed stappen vaak lastiger gaat, met een hoog laag bed kunnen deze mensen het bed op de precieze hoogte zetten die voor hun goed is om veilig in en uit bed te gaan.

Maar ook mensen die bijvoorbeeld een operatie gehad hebben en hiervan thuis aan het herstellen zijn. Een hoog laag bed kan hierbij ook erg helpen om niet de hele tijd in dezelfde houding te liggen en makkelijker uit bed te gaan. Wanneer bijvoorbeeld iemand een heupoperatie ondergaan heeft is het te moeilijk om uit een laag bed te komen. Een verstelbaar bed zoals een hoog laag bed is dan de oplossing.

Voordelen hoog laag bed

Buiten dat het bed in hoogte verstelbaar is, zitten er vaak nog extra handigheidjes aan een hoog laag bed. Bijvoorbeeld een zogenaamde papegaai. Hiermee kan iemand zichzelf gemakkelijk optrekken om uit bed te komen, of van liggen tot zit te komen.

Vaak zitten er ook zijhekjes aan een hoog laag bed. Dit zorgt ervoor dat de persoon niet uit het bed kan rollen. Deze zijhekjes zijn simpel naar beneden te doen door middel van haakjes aan het uiteinde van het bed.

Bij de verschillende hoog laag bedden kan ook gekozen worden of er wielen onder moeten. Natuurlijk zit er ook een remfunctie op de wielen. Voor sommige mensen kan het handig zijn wanneer het bed op wielen staat omdat je het ook gemakkelijk kunt verplaatsen, bijvoorbeeld voor het stofzuigen onder het bed.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *