Verse babyvoeding

frootie 8

Als je baby vier maanden oud is mag je beginnen met het geven van de eerste fruit- en groentehapjes. Deze hapjes zijn met name bedoeld om je kindje te laten wennen aan andere smaken en structuren dan de melk die ze tot nu toe gewend zijn. Misschien vind je kindje de eerste hapjes helemaal niets. Dat geeft niet. Je kindje heeft gewoon wat tijd nodig om te wennen aan de nieuwe smaak. Geef daarom niet meteen op, maar probeer het later op de dag of de dag erna nog een keer. Een baby heeft soms wel een paar dagen nodig om aan een smaak te wennen. Eenmaal gewend aan de smaak en de structuur zal je kindje graag meer lusten! Je kunt je kindje hapjes geven uit een potje, of kiezen voor verse babyvoeding. De voorkeur van experts gaat uit naar verse babyvoeding.

Waarom verse babyvoeding?

Als je kindje toe is aan vaste voeding kun je kiezen uit eten uit een potje of aan verse babyvoeding. Experts zijn het er met elkaar over eens dat verse voeding de voorkeur geniet. Waarom dat is? Dat heeft meerdere redenen. Eén van de redenen dat verse voeding als beter wordt gezien is dat bij de bereiding van de verse babyvoeding geen belangrijke vitaminen en mineralen verloren gaan, zoals dat bij voeding dat in een fabriek bereid is wel vaak het geval is. Ook zijn er geen conserveermiddelen toegevoegd aan verse babyvoeding. Daarnaast wordt er beweerd dat het beter is om je kindje aan enkele smaken te laten wennen, in plaats van verschillende smaken door elkaar heen. Zo leert je kindje de smaken goed kennen voor als hij of zij op één-jarige leeftijd met de pot mee mag eten.

Hoe bereid je een verse babymaaltijd?

Om iedere dag apart voor je baby te koken, naast je eigen maaltijd, is bijna niet te doen. Het is handig om één moment in de week te kiezen waarin je vooruit gaat koken. De prakjes die je in de blender doet kun je vervolgens in kleine porties invriezen. In een uurtje ben je klaar. Zo kun je de hele week je kindje laten genieten van verse maaltijden, zonder dat je er iedere dag voor in de keuken hoeft te staan. Fruithapjes zijn ook gemakkelijk zelf te maken. Zo prak je een banaan gewoon zo fijn als je kunt. Voor andere fruitsoorten geldt dat de blender vaak wonderen verricht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *