Vintage kleding Haarlem

Vintage kleding Haarlem

Je kunt natuurlijk door het leven gaan in shirts van H&M met een simpele jeans eronder. Je kunt echter ook een statement maken met je kleding. Dan kies je er voor om niet doorsnee door het leven te gaan, maar iets uit te stralen door middel van je kleding. Dat kan met dure designermerken, maar nog beter doe je dat met vintage kleding. Met vintage kleding weet je zeker dat je iets unieks uitstraalt, geef je bovendien kleding een tweede leven (zonder het muffige imago van de kringloop) en kun je meer dan ooit kiezen voor jezelf. Ben je op zoek naar vintage kleding in Haarlem dan zit je hier goed.

Wat is vintage kleding?

Vintage kleding is niet louter hetzelfde als tweedehands kleding. Ook is vintage kleding niet hetzelfde als retro kleding. Als we het over oude kleding hebben kunnen we ook nog spreken van antieke kleding. Vintage kleding is tweedehands kleding uit een bepaalde periode, met de bedoeling om deze kleding nog te dragen. Daarmee verschilt het bijvoorbeeld van antieke kleding, dat meer dan honderd jaar oud is en zelden nog wordt gedragen. Vintage kleding komt grofweg uit de periode 1920 – 1979. Soms wordt er ook nog van vintage kleding gesproken bij kleding gemaakt tot halverwege de jaren ’80 van de vorige eeuw. Overigens valt niet alleen maar kleding onder de noemer ‘vintage’. Ook schoenen, tassen, hoeden, sjaaltjes en andere accessoires uit die tijdspanne vallen onder de noemer vintage.

Hoe herken je vintage kleding?

Er zijn een aantal zaken waaraan je vintage kleding kunt onderscheiden van nieuwere tweedehands kleding. Belangrijk is bijvoorbeeld om te weten dat labels in kleding pas in de jaren ’60 van de vorige eeuw werden ge├»ntroduceerd. Dat geldt ook voor plastic ritsen. Kleding van voor de jaren ’60 zal dan ook altijd ijzeren ritsen hebben. Die ritsen vind je bovendien niet zoals tegenwoordig aan de voorkant of achterkant van een broek, maar veelal aan de zijkant van een broek.

Veel belangstelling voor vintage

Tegenwoordig is er veel belangstelling voor vintage kleding. Vintage kleding shoppen voelt dan ook een beetje als schat zoeken. Omdat dit soort kleding in kleinere oplages werden geproduceerd dan tegenwoordig, nu er veel in bulk wordt geproduceerd, is de kans groot dat je er uniek bij loopt als je vintage kleding draagt. Bovendien is de kwaliteit van de kleding erg goed. Het feit dat je soms na vijftig jaar nog een jurk kunt dragen zegt genoeg over de kwaliteit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *