Wat je kunt verwachten bij een sportmassage in Hoogvliet

Sportmassage Hoogvliet

Woon jij in Hoogvliet, sport je veel en wil je graag blessures voorkomen? Dan is een sportmassage in Hoogvliet zeker geen slecht idee. Een sportmassage kan jou namelijk helpen met ontspanning, het voorkomen van blessures en met het herstel van blessures

Wat is een sportmassage?

Een sportmassage is heel wat anders dan een gewone massage. Als men het heeft over een gewone massage, bedoelen ze vaak een ontspanningsmassage. Zoals het woord het al zegt, is dat een massage die je neemt om te ontspannen. Een sportmassage neem je in eerste instantie niet omdat het lekker is, maar om spieren los te maken.

Wanneer en je toe aan een sportmassage?

Een sportmassage neem je als jouw spieren even goed moeten worden losgemaakt. Spieren kunnen door stres en veel sporten namelijk flink onder spanning staan. Dat kan er ook weer voor zorgen dat je knopen in jouw spieren krijgt. Die kunnen flink pijn doen en jouw sportproces in de weg staan. Daarnaast heb je zo meer kans op het oplopen van een blessure. Om dat te voorkomen, ga je naar een masseur voor een sportmassage

Hoe het in zijn werk gaat

Wanneer er op een bepaalde manier wordt gemasseerd, worden de spieren die onder spanning staan, weer ontspannen. Daardoor wordt jouw doorbloeding beter. Het bloed kan dan makkelijker bij jouw spieren komen en ook weer weggaan. Dat is om verschillende redenen belangrijk. Zoals je waarschijnlijk wel weet, is jouw bloed verantwoordelijk voor het leveren van zuurstof en voedingstoffen naar jouw spieren. Als het bloed niet goed zijn werk kan doen, heb je minder zuurstof en voedingstoffen, waardoor je de spieren niet optimaal kunt gebruiken.

Ook is een sportmassage heel goed voor het afvoeren van afvalstoffen. Die stoffen zorgen voornamelijk voor de pijn die je ervaart, omdat die stoffen niet goed weg kunnen. Deze stoffen zijn ook de reden waarom je sneller een blessure krijgt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *